Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - дизел или бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - дизел или бензин

Здравейте!

Интересно ми е да разбера и други мнения по въпроса, в така поставените ни цени на горивата, коя би била по-добрата инвестиция - Алфа 147 дизел или бензин (и кой двигател).

Като се има предвид, че на пазара добрите дизеловите коли са малко и са по-скъпи, а бензиновите са доста повече и изборът е по-голям кое бихте избрали?
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Distinction

Чети на воля!

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55054
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

През 2 седмици излиза такава тема във форума и всеки път се повтаря едно и също, много има изписано и много ще ти е полезна търсачката.
      Успех!
      Абе бензина си е бензин

http://clubalfaromeo.com/forum/searc...archid=1705432 глей колко матрЯл
      Last edited by danniel; d.m.y г., 13:15.
      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Пич чети, има доста писано!
        Как може, някой да ти каже каква кола да си купиш...всеки с различно мнение. щом сам неможеш да решиш по-добре на автобус
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

изчетох:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=55054&page=9

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54776

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=35

и още няколко свързани...дали не ползвам търсачката

Конкретно ме интересуваха повече мнения от собстреници на 147. Аз не съм "разбирач" и мога да си го призная (пък и то се вижда ).
          Не очаквам някой да ми каже купи си дизел или купи си бензин, мога и сам да реша и за момента избора ми клони към дизел.

Проблемът ми идва от там, че досега не съм поддържал дизелова кола и не съм карал кой знае колко такава. И двете неща - марката и двигателя - са нови за мен. Преди години ако си заслужаваше да се дадат повече пари за дизелов двигател, поради по-ниския разход и по-евтините цени на нафтата, то сега при "изравнени" цени на горивата заслужава ли си да се инвестира в дизеловия двигател? Трябва ми по-скоро градска кола за София, която няма да се кара кой знае колко...по 40-50 км на ден, а знам, че дизеловия двигател се купува за да се кара...да се каеа доста

Comment

Здравей, колега!
            Действително - половината форум е тема: Бензин или дизел. Дори и да не ползваш търсачката, щеш-нещеш, все на такива теми попадаш. На мен лично вече ми се повръща от тях.

И тъй на въпроса - аз, като отявлен бензинист, те съветвам: купи си дизел... Ти така и така вече си решил, вземи си 1.9 и си свиркай. Нафтичката е два и пеесе, гориш седем на сто, кво значение има дали е в града или на село? Дизела си е дизел...

Разгледай хубаво раздела, но не онези теми със споровете бензин-дизел, а онези с проблемите ... Сам ще си отговориш.

Успех

Comment

Привет,
              аз от личен опит да си кажа,в монета карам бензин но с удоволствие бих я сменил за дизел
              А следващата задължително е дизел дали Жулиета дали друга.
              Ако разликата в двете не голяма като цена аз клоня към дизела

Comment

Това зависи (ако изобщо има валидни критерии) от това, колко, къде и как ще се кара.
                Ако говорим за икономия:
                Градско на къси разстояния - бензин
                Предимно градско на средни и по-дълги разстояния - метан/газ.
                Над 65-75% извънградско - дизел.
                Това поне на теория де... щото аз Лада на бензин карах, сега карам Алфа дизел (маршрута същия почти) все с около 10/100 градски разход

Всеки случай на 147 икономията да не ти я изяде окачването... колата иска кинти не само в бензиностанцията.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Поддръжката на самия двигател (за дизела говоря) не трябва да те притеснява , при навременно обслужване с качествени консумативи мърка като коте и върви много , както вече ти писаха окачването може да глътне доста финанси , но това няма общо с въпроса ти. От финансова гледна точка с горивата ако не слагаш газ , дизелът е по-доброто решение. От мен имаш глас за дизела Успех
                  Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Първоначално публикувано от kickey Покажи съобщение
                    Здравейте!

Интересно ми е да разбера и други мнения по въпроса, в така поставените ни цени на горивата, коя би била по-добрата инвестиция - Алфа 147 дизел или бензин (и кой двигател).

Като се има предвид, че на пазара добрите дизеловите коли са малко и са по-скъпи, а бензиновите са доста повече и изборът е по-голям кое бихте избрали?
                    Колега, я виж тука едно интересно мнение, извадено от друга тема ...

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=108

Comment

Двата поста на spe4elist къртят, а първия му направо изчерпа темата

П.П Между другото и аз повърнах като прочетох отново такова заглавие, сега се възстановявам.
                      156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Твърдо ЗА дизела ! Преди 3-4 месеца и аз си взех 147-ца супер доволен съм от нея, зареждам и 50-60 лева нафтичка и я забравям , буквално забравям кога съм сипвал последно.Разходи от рода на 5-6 градско и да ти ги говорят не им вярвай. Моята лично 8.5 л. бара градско , което пак не е много... дори и нафтата да е по-скъпа едно е 8.5л. градско ,друго е 12-13.... кел файда, че по-евтин бензина, аз именно за това си взех дизел ,щото предната ми беше бензинка и се мъчеше смело да ме разори....

Comment

Май без да си искам съм започнал явно вечния спор за дизел/бензин, НО не това ми беше идеята - извинявам се официално, на всички повърнали, с болки в главата и т.н.

Ще търся дизел пък дано е бил гледан

Мерси за насоките!

Comment

Колега от мен 1 + за дизела!
                            Audi A6 3.0 TDI
                            Infiniti FX35

Comment

Първоначално публикувано от kickey Покажи съобщение
                              Май без да си искам съм започнал явно вечния спор за дизел/бензин, НО не това ми беше идеята - извинявам се официално, на всички повърнали, с болки в главата и т.н.

Ще търся дизел пък дано е бил гледан

Мерси за насоките!
                              Извинението се приема, до следващият нов юзър, хвърлил око на иконата "Алфа Ромео"...

Дано да попаднеш на дизел, който освен да са гледали, а и обслужвали Ако има възможност, преди кешовицата, го закачи на диагностика, да не се окаже после, че са го "гледали" 500 000 + км ...

Успех

Comment

Working...
                              X